A Travellerspoint blog

Weer thuis in Huissen

......ook niet slecht

sunny 29 °C

Woensdag, 21 juni 2017, Niederbreitbach/ Bürden
We sliepen onder een dekbedovertrek vanwege de warmte in de kajuit, maar om een uur of vier stonden we naast ons bedje om een fleece-dekentje over de voetjes te gooien.
En daarna waren we dan ook compleet van het padje: we sliepen door tot kwart voor negen!
Het is wel een beetje te verklaren. We staan aan het beekje de Wied en beekjes plegen eenmaal op het laagste punt van de omgeving te stromen. Dat wil weer zegen dat je om je heen bergen hebt en die zorgen ervoor dat de zon later op je huisje komt en snel warmer wordt. Simpel toch?
We zijn weer aan wat boodschappen toe en gaan op pad met een gedetailleerd kaartje: en rijden vervolgens kets verkeerd. Maar, letzt endlich vonden we een supermarkt met een redelijk assortiment. Wat een mooie omgeving is dit! Leuke dorpjes, steile weggetjes die ook met de caravan te doen zijn, fraaie uitzichten: wij sijn blij, man! (spreek uit op z’n Surinaams)
Terug op de camping met de buren gebuurt.
Er staat aan de beek een redelijk grote koepeltent met twee mannen van gevorderde leeftijd. We zien ze stereo Tai Tsi doen, ’t is geen gezicht, maar ze zijn er heel serieus mee bezig.
Het zijn dus GEEN homo’s. De een is getrouwd en de ander toegewijd vrijgezel met af en toe een uitspatting! De vrouw in het spel vindt het geen probleem dat haar man lekker op stap gaat om van de natuur te genieten en te wandelen. 17 dagen staan ze hier al.
Een ouder stel van over de 80 staat ook bij ons in de buurt. De vrouw heeft een snel slechter wordende vorm van maculadegeneratie. Ze gebruikt nu een voorleesboekenservice (9 x woordwaarde?) Ze wandelen ook nog samen onder het motto dat hij de ogen van haar zijn.
Mooi stel en echte liefde. Morgen is de grote vertrekdag. Wij plus nog twee in de buurt.


Donderdag, 22 juni 2017, Niederbreitbach/ Bürden – Huissen/Arnhem
Nog steeds prachtig weer! We beginnen na het broodjes-ontbijt aan het afbouwen van ons plekje.
De koepeltent van de buren was gisteravond al half afgebroken en de rest werd nu schoongemaakt en ingepakt voor langere tijd. Ik heb even afgerekend voor twee nachten. Dat werd dan toch nog € 44,-. De campingbazen verzinnen er de meest vreemde dingen bij om de prijs maar op te krikken. Zoals daar zijn toeristenbelasting, afvaltoeslag en nog iets onduidelijks.
ACSI, die grote campingclub, zou daar eens naar moeten kijken. Maar het waren prettige dagen hier, daar valt niets op af te dingen.
Om 10:15 rijden we en na een 12 km door de binnenlanden rijden we de A3 op. We hebben weinig tot geen files en dat voelt wel lekker. Nog even in Elten (D) de tank vol gooien en dan ben je ook zo bij de grens. Dan is het nog maar een wipje naar huis.
We mochten van Jan en zus hun parkeerplek even gebruiken om uit te pakken en een beetje schoon te poetsen.
Onze Hongarije trip zit er op.
Het land heeft ons hart niet gestolen. Budapest is heel mooi en heel druk! Het Balatonmeer hebben we gemeden vanwege het toeristische karakter, alle campings in de buurt van water trekken veel mensen. Dat levert kleine plekken op en een hoop drukte en daar zijn we het niet van.
Handig: het openbaarvervoer is voor 65+ is gratis, gewoon instappen in tram, trein, metro, bus: doe maar. Het toerisme is nog slecht ontwikkeld, wat wel draait zijn de thermaal-baden, waar wij het dan weer niet op hebben: uren hangen in zo’n bak met water van 35-36 graden voorzien van allemaal geurtjes uit het ondergrondse, dat schijnt gezond te zijn!
Alles bij elkaar een kleine 5000 kilometer gereden met de prima functionerende KIA en Beijerland.
We kijken al vooruit naar een najaarsbestemming!
Voor onze vaste lezers: dank voor jullie interesse.

Posted by zwit.too 02:40 Archived in Netherlands

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint