A Travellerspoint blog

Am stillen Winkel

wat is het hier mooi en rustig

sunny 32 °C
View Richting OOST 2017 on zwit.too's travel map.

Zondag, 18 juni 2017, Wertheim/Bettingen
Ja, daar zit je dan, geen Outlet – day. Maar wel met schitterend weer. ’s Morgens onderhoud en poetswerk aan de caravan, binnen en buiten. Na de lunch hebben we het plan opgevat om naar Wertheim te gaan en wel naar het glas museum.
Een mooie route langs de Main en langs een sluis met een aardig verval, bracht ons bij het schilderachtige plaatsje Wertheim, 12 km van de camping.
Het museum had een glasblazer in de aanbieding en wel tussen twee en vier uur. Nou, dat wilden we graag zien. Jammer, we hadden nooit een vraag moeten stellen want daardoor bleef ie maar door mekkeren in hoog Duits met z’n neus boven de vlam. Maar er kwam geen stukje glas in de vlam: allemaal theoretisch geneuzel in ABHD. We kondigden alras ons vertrek aan. Om mijn nek hing een audio-guide, maar ook daar konden we geen chocola (laat staan: glas) van maken. Toen we dat ding eindelijk op de rit hadden meldde die dat de batterij bijna leeg was en dat duurde maar even: DOOD.
We vonden het niet heel erg. Graag wilden we de Altstadt in want dat zag er van een afstandje wondermooi uit. En dat was het ook. Lekker door de straatjes met vakwerkhuisjes en –huizen lopen struinen en aan een ijsje lopen sabbelen.
Kom, laat ons eens ter camping gaan.
Niet half zo druk als gisteravond. Maar toch nog veel passanten.
Door al het gesjouw besloot Anneke dat we maar uit eten moesten gaan op de camping.
En dat hebben we maar gedaan.

Maandag, 19 juni 2017, Wertheim/Bettingen
Op naar Wertheim Village. We zijn niet voor niets hier langer gebleven! Het is inmiddels bloedheet. Dus op de uitgestrekte parkeerplaats zoeken naar een plekje wat zo lang mogelijk in de schaduw zou blijven. Je weet ook van te voren dat dat vergeefse moeite is want de zon heeft de nare eigenschap dit soort plannen de mist in te helpen. Ik kan er lang en breed over schrijven maar volgens mij doen ze eerst de prijzen met 50% omhoog om ze vervolgens met 30 – 50 of zelfs 70% te verlagen.
Maar goed, we hebben het hele circus door gesjouwd en een paar dingen gescoord. Een hapje gegeten en een glaasje genuttigd. We waren op ’n mooie tijd weer op de camping alwaar de Main door Anneke besprongen moest worden. Ik sta dan aan de oever te kijken of het allemaal wel goed gaat. Maar ja, ik laat me niet graag kennen en langzaam aan begeef ik me waterwaarts.
Verdomd, het lukt, ik ben door!
Nou, laat die complimenten maar zitten.

Dinsdag, 20 juni 2017, Wertheim/Bettingen - Niederbreitbach/ Bürden
Het was weer gloeiend heet en de camping stroomde traditie getrouw weer leeg.
Om ongeveer 10 uur zijn we ook zo ver en storten we ons op de A3 richting Frankfurt.
Mensen, wat wordt er een hoop gebouwd! Regelmatig versmallingen, maar het verkeer loopt evengoed gewoon door. De airco staat aan en dat moet ook wel.
Het is Immer gerade aus, dat maakt het makkelijk. Voorbij afslag Cochem moeten we uitkijken naar de juiste uitrit. Het lukt en we vinden ook nog een mooi beschut, schaduwrijk plekje voor de lunch.
We vervolgen de route en komen een bord tegen dat de weg verderop afgesloten is, maar Anlieger sind frei. Nou, dan zijn wij Anlieger en we tuffen door. Weer zo’n dwars gestreept hek, maar daarachter zit wel een heel diepe kuil en erger nog: de wegenmakersmachines staan in rotten van drie opgesteld om ons tegen te houden.
Shit, nou moet ik achteruit en das niet m’n favoriete rijstijl. Maar het lukt. Er staan geen omleidingen aangegeven dus een beetje op de stand van de zon straatje in en straatje uit. En ja hoor, het lukt om de route weer op te pikken! Wat is het hier mooi, het is het dal van de Wied. Om kwart over twee draaien we de inrit op van Camping “Zum stillen Winkel”. En wat denk je? Achter ons staan ineens nog twee caravans! Menno, de eigenaar komt naar ons toe en een van de twee chauffeurs dringt zich langs me heen en roept: ik heb gebeld hoor!
Daar had ik geen boodschap aan. Wij werden als eersten ingeschreven en blij tuffen we naar het aangewezen plekje. We zijn er erg snel in dus het hele spul stond zo maar weer waterpas in de gloeiende zon. Dit gezegd hebben komt onze achtervolger pal boven op ons staan, dat was ie van plan dus.
Maar als je even oplet zie je dat je achter je plaatspaaltje (met water wen stroom) dient te gaan staan. Discussie en lawaai. Menno komt erbij en corrigeert de zaak met zachte hand.
225 kilometer meer op de teller. Morgen blijven we hier nog. En das maar goed ook,wamt het is hier zo mooi en zo rustig: fantastisch!

Posted by zwit.too 01:40 Archived in Germany

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint