A Travellerspoint blog

Wat een prachtig stadje

Wertheim

sunny 28 °C
View Richting OOST 2017 on zwit.too's travel map.

Zaterdag, 17 juni 2017, Essingen/Lauterburg – Bettingen/Wertheim
Het is nog steeds behoorlijk koud. We hebben beiden onze Koster-hoodies aan. Om kwart voor acht zijn we er al uit. Na alle rituelen (Anneke doet de binnenkant en ik doe de buitenkant) staan we om 10 uur aangehaakt, maar worden opgehouden door een Nederlandse dame die ineens zin had in een gesprekje. Gek is dat: lopen ze je vier dagen voorbij zonder gedag te zeggen en dan moet het ineens.
20 minuten later reden we van de camping af en via Essingen komen we op de A7 uit. Ruim 100 kilometer recht door zegt Mia. Het rijdt vaak lekker, maar ook kilometerslang dwarsribbels in een ongewenst patroon: rammelen dus. Zo erg dat toen we voor de eerste keer een koffiepauze wilden houden, de buiten tafel (die op de binnen tafel ligt), was eraf gevallen op de vloer en dat was ons nog nooit overkomen.
We krijgen op de Mio een filemelding door op de A7, maar voordat we daar waren was het opgelost.
Verder op de A3, het is druk, vreselijk druk, maar het rijdt allemaal lekker door. We houden het aantal recreatievoertuigen op de tegenliggende baan zo goed mogelijk bij.
Daar word je vrolijk van. Op de 10 voertuigen is er 1 een camper en 2 zijn er auto-caravan combi’s.
Duitsers hebben het over Womi’s en WoWa’s. Dat zijn dus Wohnmobilen en Wohnwagens.
21 kilometer voor de afslag Wertheim hebben we geluncht en al luisterend naar de radio misten we bijna de juiste afslag: net gelukt!
We moesten even tot 2 uur wachten voordat we in konden checken en dat gaf ons de kans alvast een mogelijke plek te zoeken, zoals wij het in gedachten hadden, lukte.
Het is nog 1 dag ACSI-tarief en de andere dag is normaal tarief, het zij zo.
Internet is weer eens problematisch en moet betaald worden. Eén uur is gratis.
De Whatsapp’s vliegen ons om de oren, Jos wordt verhuisd door Hilde en Ton. (zijn net terug van een welverdiende vakantie in Griekenland). Jos kan dat zelf niet, na twee boeken omkeren is ie uitgeput.
Ons plan was om morgen naar de grote Outlet te gaan hier in Wertheim, maar het blijkt dat die dan dicht is: maximaal 4 zondagen per jaar geopend!
Anneke beslist onmiddellijk dat we dan nog een dagje langer blijven.
Vandaag een kleine 180 kilometer gereden en nog zo’n kleine 500 (caravan-)kilometer van huis.

Zondag, 18 juni 2017, Wertheim/Bettingen
Ja, daar zit je dan, geen Outlet – day. Maar wel met schitterend weer. ’s Morgens onderhoud en poetswerk aan de caravan, binnen en buiten. Na de lunch hebben we het plan opgevat om naar Wertheim te gaan en wel naar het glas museum.
Een mooie route langs de Main en langs een sluis met een aardig verval, bracht ons bij het schilderachtige plaatsje Wertheim, 12 km van de camping.
Het museum had een glasblazer in de aanbieding en wel tussen twee en vier uur. Nou, dat wilden we graag zien. Jammer, we hadden nooit een vraag moeten stellen want daardoor bleef ie maar door mekkeren in hoog Duits met z’n neus boven de vlam. Maar er kwam geen stukje glas in de vlam: allemaal theoretisch geneuzel in ABHD. We kondigden alras ons vertrek aan. Om mijn nek hing een audio-guide, maar ook daar konden we geen chocola (laat staan: glas) van maken. Toen we dat ding eindelijk op de rit hadden meldde die dat de batterij bijna leeg was en dat duurde maar even: DOOD.
We vonden het niet heel erg. Graag wilden we de Altstadt in want dat zag er van een afstandje wondermooi uit. En dat was het ook. Lekker door de straatjes met vakwerkhuisjes en –huizen lopen struinen en aan een ijsje lopen sabbelen.
Kom, laat ons eens ter camping gaan.
Niet half zo druk als gisteravond. Maar toch nog veel passanten.
Door al het gesjouw besloot Anneke dat we maar uit eten moesten gaan op de camping.
En dat hebben we maar gedaan.

Posted by zwit.too 12:34 Archived in Germany

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint