A Travellerspoint blog

Oostenrijk uit

Duitsland in

sunny 28 °C
View Richting OOST 2017 on zwit.too's travel map.

Maandag, 12 juni 2017, Abersee/St.Gilgen am Wolfgangsee - Augsburg, Deutschland
We hebben besloten dat de camping met het mooiste sanitair is geworden: Lindenstrand, Wolfgangsee in Oostenrijk. Niet het gebouw aan de See, maar aan de overkant van het weggetje.
Hoe het ook liep: we reden precies om 10:00 uur van de camping af. Het is maar een stukje rijden om bij Salzburg op de snelweg te komen. Het probleem is de grote verkeersintensiteit. De ANWB geeft overzichtskaarten uit voor de hoofdroutes in diverse landen. Nou, het begon al voor Salzburg, veroorzaakt door controle. En daarna, Duitsland in Ri München: wij geen files en aan de andere kant kilometers Stau. Ook rond München is een berucht stuk: wij konden wel lekker doorrijden.
Dan van de A8 af en binnen een kilometer ben je op de camping Bella Augusta. Dat heeft voordelen. Je bent ook zo weer weg, de grote weg op. Het grote nadeel is het vrijwel constante geruis van het verkeer. Anneke doet oorpluggen in en ik draai me nog een keer om vannacht.
Ik kreeg gelijk visioenen: hier zijn we eerder geweest met de caravan. Bij Anneke ging er geen enkel lampje branden en bij mij vloog het in de fik van de herkenningspunten. Ik wist zelfs de plek nog waar we hebben gestaan. Bij de receptie werd bevestigd dat we bekend waren alleen door
computerwisseling kon hij niet vertellen welk jaar!

De buurman vraagt of ik een tang heb.
Jawel, wat voor één?
Ik krijg mijn gaskraan niet meer open, ik heb ‘m voor het rijden vanmorgen dicht gedraaid.
Ja maar, als je zo’n kraan met de hand dicht draait, moet ie ook met de hand weer los kunnen.
Dat zou zo moeten zijn, zei buurman, maar het gaat niet. Hij zet de waterpomptang erop en draait de complete gasfles om.
Ik suggereer dat die kraan niet dicht gedraaid heeft gezeten.
Nee dat kan niet. Ik denk van wel. Vraag je vrouw eens het gas aan te steken?
Antwoord uit de keuken: Hij doet het!
Ik kreeg m’n tang overhandigd, hij draait zich om en loopt weg.

-----Vandaag 267 kilometer gedaan in bijna ideale omstandigheden------

Dinsdag, 13 juni 2017, Augsburg – Essingen/Lauterburg (Baden Württemberg)
We wisten het natuurlijk al: daar gaan we een beetje last van krijgen, van die autobahn op 800 meter afstand. En al helemaal als de wind verkeerd staat….
Het was 04:00 uur en ik had net 4 uur lekker liggen knorren. Maar kennelijk ook gedroomd. Ik spring in ’t stikke duister m’n bed uit, badend in het zweet. Ik heb het gevoel dat ik lucht te kort kom en ga even naar buiten. Ik knap er van op en begin met een raam te morrelen. Anneke wordt wakker en vraagt wat er aan de hand is. Ik wil meer frisse lucht, meld ik. Ze geeft aan wat er al open staat. Ik wil meer en open het keukenraam. Ik ben tevreden en duik m’n kooi weer in. Om 07:30 uur worden we wakker en we gaan er ook maar uit. We willen hier zo snel mogelijk weg.
De gidsen erbij en zoeken naar iets met veel rust.
“Rustige, idyllische camping op de Schwabische Alp aan de rand van het bos. Ideaal om te wandelen, fietsen en mountainbiken. Openlucht zwembad, sauna of lekker relaxen.”
Nou, daar wil je toch heen?
“A7 afrit Aalen/Westhausen richting Schwäbisch Gmünd. B29 Aalen – Schwäbisch Gmünd, ca 6 kilometer ten westen van Aalen richting Essingen Skicentrum Hirtenteich nemen.“
De afstand was ongeveer 140 kilometer.
We draaien de snelweg op en komen onmiddellijk een benzine station tegen. Te laat, we zijn de inrit al voorbij.
Mooi weer en weinig benzine in de tank. Dat vind ik niet lekker en toen de bodem van de tank steeds meer in zicht kwam en er nog steeds geen zicht was op een tankstation leek het me toch verstandig een afslag te nemen en lokaal op zoek te gaan. Het lukte en we passeerden ook een winkelcentrum
met verschillende discounters. Waar we de auto het beste kwijt konden kreeg onze klandizie.
Flink ingeslagen want je weet niet wanneer het weer kan. Zo boven op zo’n alp loop je zo maar tegen een berg sneeuw aan!
Om half twee staan we voor de slagboom met een bordje dat ze van 13:00 tot 15:00 uur gesloten zijn. We laten het spul staan en lopen een rondje camping, Het ziet er leuk uit en het is verrassend rustig. Een mannetje op een vouwfiets racet op ons af met de vraag of dat spul voor het hek van ons was. Ik ving wat op van blokkeren van “Notdiensten” en zulks. En weg was ie weer.
Onzin, er kon een heel leger langs zonder opstoppingen. Goed, toch maar ingeboekt en er werd ons een plekje aangewezen. Dat was wel naar onze zin.
Prachtige grasvelden, maar overal een beetje scheef. Maar met de mover en levelersblokken kom je er wel. We staan!

Posted by zwit.too 02:30 Archived in Germany

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint