A Travellerspoint blog

Rond de Wolfgang See

van Para Gliding naar Wolfgang Swimm

sunny 29 °C

Vrijdag, 9 juni 2017, Traisen – Abersee/St. Gilgen am Wolfgangsee.
We hadden niets voorbereid, we zijn gewoon opgestaan op de voor ons passende tijd waren we klaar om deze geweldige camping te verlaten. Een beetje pijn in het hart, je weet wat je hebt en beter wordt het vast niet want we willen naar een meer, de Wolfgangsee.
En we weten het al heel lang: dat soort campings scoort goed en zijn dus altijd stervensdruk.
Maar goed: om 10 uur reden we van de berg af naar Traisen en daarna richting A1, de snelweg van Wenen naar Salzburg. Prachtig weer en een mooie weg. We zien nu duidelijk de vakantiestroom op gang komen: de ene camper na de andere en dan afgewisseld door een caravan. Zo staan de zaken er onderhand voor. Dus de A1 tot afslag 265 (hallo! Ze slaan wel eens wat cijfertjes over!) en daar naar de Mondsee, St Gilgen. Er liggen hier langs de Wolfgangsee 4 campings op een rijtje en alles riep dat we de tweede moesten hebben. Na 256 kilometer stonden we voor de deur van Romantik Camping Wolfgangsee – Lindenstrand.
Een plattegrond mee met wat er vrij was en kies maar wat uit. We vonden een leuk plekje wat ruim genoeg was. Het is shocking heet als we de caravan op z’n plaats moveren en ‘m waterpas zetten. Maar aan alle ellende komt een end.
We lopen een rondje camping, langs het meer zijn voorkeurplaatsen, daar betaal je twee keer zo veel voor de helft van de oppervlakte. Het staat op dit deel allemaal bovenop elkaar. Wij staan aan de andere kant van de weg en hebben een nagelnieuw sanitairgebouw. Je hebt zoiets nog nooit gezien!
Zo mooi, zo modern, zo doordacht: geweldig! Bij de wasbakken hangen drie automaten + natuurlijk de handsfree kraan, dat is Automaat #1. Handen eronder en het water loopt. #2 is de zeep automaat en #3 is de handdoekjes automaat.
Het is nu over negenen en we voelen wat spetters. Het is zwaar bewolkt en de temperatuur gaat hard zakken. Dus morgen minder lekker, maar daarna…….

Zaterdag, 10 juni 2017, Abersee/St.Gilgen am Wolfgangsee.
Vannacht heeft het gedonderd en gebliksemd, zei Anneke, ik slaap er vrolijk doorheen. Ook de temperatuur liep gelijk lekker op dus de stagiaire van Weatheronline.com zat er faliekant naast.
De camping verkennen hadden we eigenlijk nog niet gedaan, dus maar even een rondje gemaakt.
Voor de lunch even naar een grote SPAR gereden in St.Gilgen. Na de lunch kreeg Anneke de neiging te gaan zwemmen in een bergmeer met een watertemperatuur van 19,8 graden. Ik had een camping ligstoel te pakken om het kippenvel te aanschouwen. Het is een komen en gaan hier op de Romantik Camping. Het summum was een levensgrote camper, echt heel groot, maatje stadsbus dus, met een trailer er achter aan met een kleine auto erop. Die deed een poging om op de camping te komen, maar die hebben we nooit meer gezien.
Tegen vieren hebben we een wandeling in St Gilgen gemaakt wat inmiddels ook ontdekt is door hordes Aziaten. Op een kruispunt zaten drie ijsboeren om het maar oneerbiedig te zeggen. Twee recht tegenover elkaar. Bij de ene stonden ze in de rij (wij dus ook en waarom?) en bij de andere was niets te doen. Wat zou jij doen als je uitbater #2 was?
Later op een terrasje aan het water hadden we een prachtig overzicht over het meer en de omringende bergen.

Zondag, 11 juni 2017, Abersee/St.Gilgen am Wolfgangsee
Vanmorgen verse broodjes bij het winkeltje. En ik was er niet alleen. En iedereen wilde verse broodjes. De zon schijnt uitbundig en het belooft een bijzondere dag te worden.
Anneke heeft even een paar slagen gezwommen (en koelde daarvan lekker af, zei ze) en ik wilde m’n bovenbenen en m’n buik wat bruiner hebben (en brandde daarmee bijna volledig af!)
In de lucht zijn de hele dag para gliders te zien. Wat moet dat een magisch gevoel zijn zo onder zo’n matrasje te hangen!
We willen morgen een stukje verder. Dat moet ook wel, want het 10-dagen vignette is uitgeteld en de boetes schijnen niet misselijk te zijn. Na de lunch hebben we de tank van de auto volgegooid, dan kunnen we er morgen weer een paar kilometer tegenaan. Ik denk dat € 1,177 per liter de voorlopig laagste prijs zal zijn. Om een uur of vier, toen het niet meer te harden was bij de caravan wilde Anneke wel weer een stukje zwemmen. Ik ben dapper meegegaan en verdomd, na enig gemier, kreeg ik mezelf zo gek om er helemaal in te gaan. Tsjonge, dit wordt ook al nooit een hobby van me.
We hadden een paar mooie spare ribs gekocht, netjes gemarineerd merkten we later, en die gingen om een uur of zes op de gloeiend hete Cobb. Een uurtje later was het hele spul perfect geroosterd en konden we aanvallen. Heerlijk! Ik heb maar een probleem met de Cobb: je hebt zo’n hoop werk aan het schoon en vetvrij maken van het ding. Maar hij staat weer klaar voor de volgende klus.
10:15 uur: mooi geweest, ik stop.

Posted by zwit.too 09:46 Archived in Austria

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint