A Travellerspoint blog

Van Traisen naar

Romantik Camping Wolfgangsee

sunny

Donderdag, 8 juni 2017, Traisen – Melk
We hebben beiden beelden bij het Stift in Melk. Dat is een gigantisch bouwwerk dat als klooster heeft gediend. Daarbij natuurlijk ook de enorme kerk die helemaal vol geplakt zit met goudfolie.
Maar hoe en wanneer, we kwamen er niet achter. Dus een rondje Memory Lane. Het is zo’n 40 kilometer hier vandaan en een groot deel is autoweg. Met een half uur sta je dan ook je nek te verrekken als je omhoog kijkt naar dit symbool van grootheidswaanzin.
Ik weet eigenlijk niet wat ik er over moet vertellen. Is het mooi? De bouwstijl is prachtig en de plaats waar het staat ook. Is het lelijk? Kan je eigenlijk niet zeggen. Het is niet onze smaak, veel te overdadig. Daar zijn zulke financiële offers voor gebracht (en niet door de clerus en de adel!) dat Jean Culotte de Jacques wel weer geweest is met hoge kerkelijke belastingen.
Dat vind ik altijd het dilemma bij dit soort bouw- of kunstwerken.
Maar laat ik het zo zeggen: we hebben er evengoed van genoten. Om een uur of vier waren we weer op de camping en er is hier wat gaande! Waren wij de afgelopen dagen de vaste waarde, nu loopt het ineens binnen. Best leuk hoor, een beetje reuring om je heen.
Tijdens het afwassen komt er een Belgische dame naast ons staan en begint:
Haar schoonvader is al in 1940 krijgsgevangen genomen en te werk gesteld in Oostenrijk. Daar heeft hij toen een dagboekje van geschreven. Als leraar heeft hij dat heel consequent en precies bijgehouden. Dat Belgische echtpaar had al wat zoektochten hier in de buurt ondernomen maar nog geen resultaat geboekt. Maar nu, op het gemeentehuis van de plaats waarvan ze het sterke vermoeden hadden dat het daar was geweest, wist een oudere baliemedewerkster hun van alle informatie te voorzien. Met de auto daar en daar heen en dan verder te voet gedurende ongeveer 1,5 uur. En….je raadt het, ze stonden voor het huis en voor de boerderij die was beschreven door (schoon)vader. Tsjonge, wat een bijzonder verhaal.

Vrijdag, 9 juni 2017, Traisen – Abersee/St. Gilgen am Wolfgangsee.
We hadden niets voorbereid, we zijn gewoon opgestaan op de voor ons passende tijd waren we klaar om deze geweldige camping te verlaten. Een beetje pijn in het hart, je weet wat je hebt en beter wordt het vast niet want we willen naar een meer, de Wolfgangsee.
En we weten het al heel lang: dat soort campings scoort goed en zijn dus altijd stervensdruk.
Maar goed: om 10 uur reden we van de berg af naar Traisen en daarna richting A1, de snelweg van Wenen naar Salzburg. Prachtig weer en een mooie weg. We zien nu duidelijk de vakantiestroom op gang komen: de ene camper na de andere en dan afgewisseld door een caravan. Zo staan de zaken er onderhand voor. Dus de A1 tot afslag 265 (hallo! Ze slaan wel eens wat cijfertjes over!) en daar naar de Mondsee, St Gilgen. Er liggen hier langs de Wolfgangsee 4 campings op een rijtje en alles riep dat we de tweede moesten hebben. Na 256 kilometer stonden we voor de deur van Romantik Camping Wolfgangsee – Lindenstrand.
Een plattegrond mee met wat er vrij was en kies maar wat uit. We vonden een leuk plekje wat ruim genoeg was. Het is shocking heet als we de caravan op z’n plaats moveren en ‘m waterpas zetten. Maar aan alle ellende komt een end.
We lopen een rondje camping, langs het meer zijn voorkeurplaatsen, daar betaal je twee keer zo veel voor de helft van de oppervlakte. Het staat op dit deel allemaal bovenop elkaar. Wij staan aan de andere kant van de weg en hebben een nagelnieuw sanitairgebouw. Je hebt zoiets nog nooit gezien!
Zo mooi, zo modern, zo doordacht: geweldig! Bij de wasbakken hangen drie automaten + natuurlijk de handsfree kraan, dat is Automaat #1. Handen eronder en het water loopt. #2 is de zeep automaat en #3 is de handdoekjes automaat.
Het is nu over negenen en we voelen wat spetters. Het is zwaar bewolkt en de temperatuur gaat hard zakken. Dus morgen minder lekker, maar daarna…….

Posted by zwit.too 12:47 Archived in Austria

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint