A Travellerspoint blog

we genieten hier!

Terrassen Camping Traisel....

semi-overcast 17 °C

Dinsdag, 6 juni 2017, Traisen
Simpele dagindeling vandaag. Er staat wel wat te komen want de weersvoorspellers geven een hoop ellende voor vandaag. Voor ons reden om na ontbijt en koffie op pad te gaan om weer eens wat vers spul en andere nattigheid binnen te slepen. We vonden een grote Hofer en daar hadden ze een leuk assortiment. € 62,- armer en voor € 80,- spullen in het wagentje (aldie aanbiedingen hè?).
Terug op de camping hesen we ons in de zwemspullen om het zwembad eens te proberen. Gisteren was het water ongelofelijk lekker warm. Maar dat was nu een stukje minder. Maar geen geklaag, we hebben even lekker gepoedeld. Leuk en lekker geluncht.
Het weer is nog steeds heel lekker en daarvan maken we gebruik door een wandelingetje te maken achter de camping. Er is een vogelroute waar ze op redelijke afstand tekst en foto’s hebben staan van vogels die daar in de buurt voorkomen. Informatief.
Er kwam een auto met caravan aanrijden met een ouder echtpaar (hoe bestaat het!).
Ze liepen een rondje, zeiden geen woord tegen elkaar en andere mensen, stapten weer in de auto en reden weg. De Baas van de Camping en mij met vraagtekens achterlatend. Ach, hij maakte dat wel vaker mee. Ik vroeg wat nou een reden zou kunnen zijn. Het zou de prijs kunnen zijn, meldde hij. We zullen het nooit meer te weten komen!
Het is tegen zevenen en Anneke is de maaltijd buiten aan het klaarmaken. Ik kijk naar het westen en zie de hemel betrekken. En binnen de kortste keren vliegen de emmers water ons om de oren en het wasrek gaat een eigen leven leiden en moeten we als twee hazen het hele buitengebeuren naar binnen slepen. De wind maakt er een spelletje van om de luifel op te tillen (ik had uit luiigheid de grondplaatjes er niet op gezet) en toen we toch veroordeeld waren tot binnen vertoeven moesten we ook binnen afwassen. Waarop vervolgens bleek dat ik de grote tank niet had gevuld (uit puur luiigheid, want de gevulde jerrycan staat er naast) en we amper water hadden voor de afwas. Maar ook dat loste zichzelf op.
Op die geweldig mooie camping waar GEEN SCHITTERENDE WATERVAL is.
Het was een geintje van me. De watervalfoto stamt uit Noorwegen bij de Flam Banen en dat hadden Tove en Evert door. Er waren een boel intrappers maar de mooiste was vriend GOOGLE die me vroeg of ze de foto mochten plaatsen op de Terrassen-Camping Traisen. Ik vond het prima!

Woensdag, 7 juni 2017, Traisen
Het was, zoals voorspeld, een stuk frisser dan gisteren. Ontbijt hebben we dan ook maar binnen genuttigd. De koffie buiten met de Koster-hoodies aan. We hadden gisteravond een wijnproefavond in Proeflokaal De Kale Zwit-ser. We hebben er verschillende geprobeerd en kwamen tot een weloverwogen oordeel: de witte werd een Welschriesling hier uit de buurt. De rode werd een Ruby Cabernet uit Californië. We konden geen lekkerder rode wijn vinden uit Oostenrijk.
Aldus togen we voor de lunch reeds naar de leverancier om onze bestelling op te halen.
De lunch konden we op ons buitenterras nuttigen, maar het was fris en er dreigden donkere wolken. Voordat ik nat zou worden koos ik eitjes voor mijn geld en dook even mijn mandje in voor een gezondheidsslaapje.
Na het tukje wilden we de Voralpenvogelweg wandelen. Hier om de camping loopt een route met borden waarop vogels + hun informatie staan. Foto’s plus tekst. Erg leerzaam en we kenden er veel van de plaatjes die we van de tekst nooit herkend zouden hebben. Voorbeeld: een Kernbeißer is een Goudvink. En zo nog een stuk of 40. De afstand is slechts 2,05 kilometer, hoogteverschil 62 meter (da’s pittig op 2 kilometer) en je doet er 1 a 2 uur over. ’t Is koud en het dreigt steeds te gaan regenen. Anneke aan de kook en ik pleeg wat reparatieklusjes. ’t Is niet anders dan met een boot: er is altijd wel wat aan de hand.

Posted by zwit.too 11:31 Archived in Austria

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint