A Travellerspoint blog

Van erg druk in Oggau

naar erg rustig in Traisen

overcast
View Richting OOST 2017 on zwit.too's travel map.

Zondag, 4 juni 2017, 1e Pinksterdag, Oggau, Oostenrijk
Hier op deze camping struikel je over de fietsen. Fris en fruitig, oud en afgeleefd komt hier naar toe om te fietsen! Het is hier ook zo plat als een pannenkoek dus dat maakt het wel wat makkelijker.
Getooid in mooie, flitsende, strak gemodelleerde pakjes berijden ze fietsen in de meest super-de-luxe uitvoeringen. Wij aanschouwen het met genoegen.
Dan wat anders.
Dat doen ze goed hier rond de Neusiedlersee. Je krijgt hier bij je overnachting(en) een kaart waarmee je allerlei attracties, musea, vervoer en wat dies meer zij gratis of met korting krijgt.
Dus ook dat fraaie gemeentelijke zwembad wat praktisch aan de camping vast ligt is gratis. Na de koffie hebben we dat maar eens geprobeerd. Een enorme oppervlakte aan keurig gemaaid gras en daarin verzonken 3 zwembaden. Alles in RVS! En jawel, ook ik ging door de knieën voor een verfrissende duik! Heerlijk!
Na de lunch trekt de hemel dicht, het begint te waaien en het regent gestaag. Van onze NL-buren hebben we gehoord dat de Yachthafen Oggau wel een heel eind van Oggau afligt. En wel richting Rust. Daar hadden we ook nog wat anders te doen. Kijken of we benzine konden tanken (ja, € 1.177) en bier en dat had het tankstation ook en daarop maakten ze hun winst denk ik!
Het regent gestaag verder en dat is lang geleden. Dus je hoort ons niet klagen. Op de terugweg naar de camping namen we toch nog even een ander weggetje. Die naar de Yachthafen dus.
Niet te geloven! Moet je nagaan, de Neusiedler See is een heel lange plas. Maar om van die YH naar het meer te komen, moet je toch wel een kilometer of 2 motorren voordat je op open water komt.
Een ander probleem is dat het meer heel ondiep is. Gemiddeld tussen de 1 a 2 meter diep. Maar je ziet hier zeiljachten liggen tot een kleine meter of 10.
Vrienden, het is de eerste keer in ons bootloze leven dat we een jachthaven bezochten. Er biggelden geen tranen over onze wangen. Het caravanleven bevalt uitstekend en we staan nog steeds voor 100% achter onze beslissingen.
Het regent ook nog steeds.

Maandag, 5 juni 2017, 2e Pinksterdag. Oggau – Traisen
Het is weer droog, alle spullen die gisteren nat geregend waren zijn gewoon weer droog.
Een vreemde nacht: de temperatuur zakte ineens en we hadden het allebei koud om een uur of half zes. Dus werd er toch nog een fleece dekentje overheen gegooid. Verder prima geslapen.
We gaan verder vandaag. Het begint ons toch wat tegen te staan op deze camping. Te groot, te druk, te kleine veldjes: reden genoeg om het zaakje weer op te breken. Om even over tienen reden we achter MIA aan Oggau uit. We hielden Wenen aan onze rechterhand en we werden prima geleid door onze navigatrice. We zitten gezellig te babbelen met elkaar en met een gangetje van zo’n 90 km/u vergeten we domweg een afrit te nemen en dat maakte dat we onderweg gingen naar Sopron en daar wilden we helemaal niet heen! Maar Mia had al snel een alternatieve route zonder veel tijdverlies en tuften we via de B21 de goede kant op. We vonden het landschap allebei fantastisch!
Uit reviews had ik al gelezen dat het laatste stuk naar de camping aardig stijl was. Nou, daar was niets aan gelogen. Ik was voorbereid en had ‘m al gauw in z’n eerste versnelling staan. Dan tussen de 3 – 4.000 toeren en je trekt alles naar boven, ook onze caravan.
Wat een leuke camping! Stel je een berg voor met bovenop een boerenbedrijf. Dat was het 50 jaar geleden! Bijna in volledige cirkels liggen hier laantjes rond de berg maar dan op verschillende hoogtes. Kijk maar eens op www.camping-traisen.at.
We hebben een mooi plekje en voelen ons na alle drukte van de afgelopen dagen helemaal lekker.
Morgen wordt het erg slecht weer: komt goed uit, kunnen we op wat inkopen doen.
Op het gemak vandaag ong. 155 km gereden.

Posted by zwit.too 00:41 Archived in Austria

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint