A Travellerspoint blog

Van Budapest....

naar Oggau im Burgenland en Traisen in Niederosterreich

sunny 29 °C

Donderdag, 1 juni 2017, Budapest
Het belangrijkste vandaag is natuurlijk dat mijn broer jarig is en de bevallige leeftijd van 81 jaar bereikt heeft. Ik vind het een prestatie! Roel, van harte!
Mocht je hem willen feliciteren dan mag je hem een mailtje sturen: rckoster@hetnet.nl
Bij voorbaat onze hartelijke dank.
Vanmorgen met tram 24 twee haltes verder, 5 minuten lopen en daar kwam de Gele Lijn Bus aan. Ook weer twee stops verder en een stukje lopen en we stonden bij Dock 8/A, vanwaar we een tochtje van een uur gaan maken over de Duna (of zeg maar Donau). Leuk om alle belangrijke gebouwen vanaf het water te zien. Na de tocht werden we aangetrokken door een bord bij Restaurant Monk’s. Een 3-gangen lunch voor nog geen tientje (€’s). Te goedkoop om goed te kunnen zijn, zeg ik dan altijd. Nou, dat werd een feestje! Een glaasje Rieszling erbij: laat maar komen.
Eerste gang:
Geflambeerde geitenkaas op een bedje van verse sla en verder wat andere groene groenten.
Tweede gang:
Op een dun laagje puree lagen drie stukjes verschillende vis. Rondom toefjes gekleurde puree: hoe bedenk je het? Het ziet er heel feestelijk uit en kost natuurlijk niente.
Derde gang:
Een kogelrond stukje ijs met er omheen lekkere saus en een strooisel van iets lekkers.
Dit werd geserveerd op een stuk leisteen.
Het werd weer tijd voor actie. We zochten de Rode Lijn Bus op en die bracht ons naar de Gelleri Hegy, de plek om een mooi uitzicht te hebben over een groot deel van Budapest. Het heet er ook de Citadella. We pakten de Rode Lijn weer op want Anneke (die was reisleider vandaag) had besloten dat we de Basiliek Szt Istvan moesten zien. ’t Was op de laatste krachten, maar we haalden het. Prachtig, wat een gebouw! De Sagrada Familia blijft voor ons nummer 1, maar dit is een goede tweede. We pikten weer een Gele Lijn Bus op om het dichtst mogelijk bij de camping te komen. Dat lukte maar net, want hij had haast: hij reed alweer terwijl wij nog aan boord waren. Werd opgelost. Stukkie lopen, twee haltes tram, stukkie lopen: GESLOOPT maar genoten.

Vrijdag, 2 juni 2017, Budapest
We gaan rustig aan doen vandaag. De autoramen een beetje schoner maken, de auto een beetje uitmesten en voor de rest alles kon en mocht. Er staan ineens 4 paar Nederlanders op ons kampeerveldje met schaduw. Hiernaast is nog een kampeerveld, veel groter maar geen schaduw. Bijna alle campers worden daarheen gedirigeerd, zeker de meer dan gemiddelde maat.
We hebben nog even een inkoopronde gemaakt in de grote supermarkt van Real.
Het is heet, vrienden, heel heet. Maar wij klagen niet. Wij kunnen door regelmatig stoelen te verschuiven toch nog aan een beetje christelijke temperatuur komen.
We gaan morgen verder naar Oostenrijk.

Zaterdag, 3 juni 2017, Oggau in Burgenland
Ik verheugde me al op een stuk door Budapest met de caravan erachter! We hadden al wat kampeerders door de stad zien slingeren met caravans en campers. Een roerend afscheid met de bazin van de Kemping Haller en we gingen los. Een kilometer of 10 verder hadden we de benauwdste delen van Budapest wel gehad en bereikten we de A1 richting Tatabanya. Dat er wat ongelukken waren hield de zaak alleen maar een beetje op. De volgende grote plaats was Györ en daarna kwam Mosonmagyaróvár. Dit is de officiële schrijfwijze. Ik heb in het verslag van Hongarije wel eens van die tekentjes verloren laten gaan!
En dan ineens, je hebt het idee dat je nog wel een stukje Hongarije te gaan hebt, word je vriendelijk verzocht om een Vignette voor de Autobahn in Oostenrijk aan te schaffen. Goh, nu al in Austria?
Ja dus. En geen Euro’s in de knip. En niet kunnen betalen met HUF’s. Dus pinnen. € 8,60 voor tien dagen. We zien wel.
Op de kaart een mooie rode route naar de plaats van bestemming: Oggau am Neusiedler See.
Supergroot, super commercieel en super mooi. 300 Mobilheim Plätze en 150 Kurzcampingstellplätze. Nou, dan weet je het wel.
Volgens de aanbevelingen is er voor een toestel Free Wifi, maar op enige afstand van de receptie vind je al geen signaal meer. Dat wordt nog een uitdaging om de website bij te houden.
Vandaag hebben we er zo’n 230 kilometer doorgejast. We zijn nog niet onvertogen enthousiast, maar dat kan nog komen. Maar er is wel een zwembad bij: gratis!

Posted by zwit.too 06:36 Archived in Austria

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint